(termeszetesen a cimben nem egy jofajta rostonsult pontyot kerek, hanem humorosnak szant utalassal probaltam bevezetni a hálaadáshoz legkozelebb eso, am megis hosszu ido utan megjeleno blogbejegyzesemet).

alany, allitmany, jelzo...megvan minden. hurra. kezdodjon.

szoval mult heten hetfon megerkezett a kis csaladom hozzam.orom es bodotta koltozott kicsi szivembe. mindannyian bekoltoztunk nagynenemekhez, igy eldegeltunk egeszen tegnapig. csutortokon megrendeztuk az elso igazi kozos halaadasnapi vacsorankat. itt is teruljterulj asztalkam volt, terult is, atjott az unokatesom a felesegevel, igen sokan lettunk.

a varosban igencsak rasegitenek, hogy mar november kozepen ugy erezd, hogy itt a karacsony es mar mindennel elkestel. az egesz varos egy kicsit olyan mint a reszkessetek betorokben, csilingelo izebizek, hopelyhecskek es kirakatok, nehany jegpalya elszorva es ilyen olyan diszitesek es persze az udvhadsereg ott csilingel minden aruhaz elott hogy adj nekik penzt. de azert ho meg nem esett egy kicsit se. holnap gyujtjak meg az igazi nagy hamisitatlan new yorki karacsonyfat (leginkabb csak az egoket rajta...), lesz koncert, csinadratta, mulatsag.

a halaadas utani penteket (merthogy az egy csutortok) pedig black fridaynak hivjak. minden boltban es uzletben es aruhazban es butikban es kereskedesban arengedmenyek vannak, es a boltok reggel 5kor nyitnak. es hatalmas sorok, egymast olik, stbstb. na most hogy ilyen elethuen leirtam ezt, el kell hogy mondjam, en nem voltam ott. termeszetesen az akciok egesz napra szolnak, igy egesz nap mindenki vasarol es ez halistennek kitart a hetvegere is, amikor is hetfore virradoan megtartjak a cyber mondayt. ugyanez a skoreografia, csak az internetes arakat viszik le. ott legalabb nincs sor. szoval ez tortent ezen a hetvegen.

vasarnap pedig misere mentunk, sajnos nem harlembe, mert allitolag mar annyi a turista, hogy nem lehet beferni, dehat new york nagy, templom meg sok van, ugyhogy megtalaltuk a sajat fekete misenket. nagyon jo volt, kicsit mintha az egesz mise egy musical lett volna ami a hairen alapult. szuper jo volt, tancitanci, taps, enek, minden van ott.

mar alig van hatra a sulibol, meg ez a het, aztan a jovo heten nincs suli szerdan (a szeplotelen fogantatast unnepeljuk-jo hangulatban....) penteken meg study day van (ez termeszetesen nem egy allami unnep, azt gondolom nem kell magyaraznom mit csinalunk egy study dayen..en peldaul delig alszom). es az azt koveto het a vizsgaidoszak ami kicsit tan suru lesz, de azon a penteken meg konfettizapor kozepette elhagyom a foldreszt.

mire hazaerek remelem minden szorakozohelyet morrisonsnak fognak hivni es csak egy szamot kell mondanod hogy hol bulizol (e csacska mondatomnak alapjaul az szolgal, hogy hallottam hogy megnyilt a mori3.) december19en a mori19ben szeretnek bulizni.

lekapcsolodom a vilaghalorol es ezzel egyutt udvozollek titeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://almaimbanamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr52482704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása