...jeee megis.

nagyon jol esik torekeny kis lelkemnek, hogy ennyire elnyerte tetszeseteket a blogom. ez azert eleg jo erzes nekem. a napokban nehanyszor volt kicsiket rosszabb kedvem, de azert blogot irni mindig jo. meg ott nem ezekrol szeretek irni, mert azt majd en elintezem, ti legyetek csak kepben a jo dolgokkal.ezen a heten oly sok emberrel beszeltem/emaileztem, hogy ez igazan boldogga tett.

a problema az, hogy hetkozben tenyleg nem tortenik semmi erdekes, mert hat a leckeket csak nekem kell megirni, ugyhogy nem megyek sehova nagyjabol. meg hat a skype, a kicsike kis skype. most a heten eleg sok hatarido van a dogakra, ugyhogy muszaj volt veluk foglalkozni, ami meg is tortent, bar a mennyiseg-minoseg kenyes egyseg megbomlani latszik. nem problema.

tegnap moziban voltunk, a facebook filmmel kedveskedtunk magunknak. miutan ez a masodik vetitovasznas elmenyem volt mar itt kinn, ezert messzemeno kovetkezteteseknek adok itt helyet. (tudjatok, azert szeretek ilyen szep hosszu mondatokat irni, mert unom mar a sajat szintemet angolbol...pl. A kutyankat Oszkarnak hivjak. A kutyanknak negy laba van. A kutyank fekete, feher, es barna. es igy tovabb...ertitek...) szoval. mozi.

leginkabb 13$ egy mozijegy. es akkor megveszed, felmesz a termekhez, ahol eloszor es utoljara elkerik a jegyedet. ha szerencsesen atjutottal ezen a roppant ijeszto securityn akkor maga hollywood tarul ki elotted. na jo igazibol annyi tortenik, hogy lenyegeben barmelyik terembe bemehetsz. persze ezt nem szabad. a masik, hogy nincs helyjegy, mindenki odaul ahova akar....igen erzem, hogy kezd derengeni, h mi a szituacio. igy esett az meg, hogy mikor mi 20.27kor megerkeztunk a moziba, a 20.30as filmre mar minden jegyet eladtak. erre a kis mozi-pajtasom javaslatara, vettunk egy jegyet vmilyen semmilyen filmre, es megneztuk, hogy van-e hely a facebook filmunkon. hat persze hogy volt (hat persze hogy az elso sorban), igy szerencsesen megtekintettuk az opuszt. ugye nem lehet azt megtudni, h kinek szol masra a jegye, mert hat azert 500 embert nem fogsz vegig kerdezni. szoval itt igy mennek a dolgok. mikor elmeseltem, hogy nalunk ez annyira van igy, akkor nem ertettek, hogy mi ertelme van a helyjegynek. hat mondjuk ezt elkerulendo. de majd talan rajonnek egyszer.

hat problema az van az ejszakai kozlekedessel. hetvegen vannak metrok amik nem jarnak, ejszaka ugy szinten, igy a hetvegi ejszaka egy igazi nightmare. elindultunk ejfelkor haza, es 2.10kor mar ki is nyitottam a bejaratiajtot. na mindegy, kozben megprobaltak megtanulni a kis tarsaim magyarul a szotarbol a telefonomrol. eleg erdekes volt hallani hogy 'ven boszorkany'.

eleg szomoru, de ez volt az egyetlen tortenes mostanaban...ezen a hetvegen megint egyedul garazdalkodtam a lakasban. de ebben most nem volt semmi izgi.

az viszont eleg izgi, hogy Harruckern Barone egesz udvartartasaval atteszi szekhelyet az Ujvilagba. az itteni felso 10000 (meg en) mar tukon ul. hetek ota csak foznek es takaritanak es csinositgatjuk a kis kastelyukat, hogy a barone semmiben ne szenvedjen hianyt. a szabadsag szobor kozelebb jon manhattanhez, a 5th avenue-n tematikusan csoportositjak a boltokat, az empire state buildinget 9 napra kiuritik, a times square-n lekapcsoljak a neonokat, nehogy kialudjanak mikor a felseg itt van, a central parkban ejjel nappal fuvet nyirnak, es a mozgojardak ergonomikus kialakitasara koncentralnak, a newarki repuloter biztonsagat pedig megnegyszerezik. ez nem aldozat, ez a minimum. (termeszetesen az ejjel-nappali zoldsegesek eletukben eloszor 9napra szabadsagot kapnak)

mara ennyi gyermekeim, remenyeim szerint a kovetkezo bejegyzes vendegszerkesztonk tollabol szarmazik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://almaimbanamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr852379983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edoh 2010.10.19. 16:02:15

pontosan! ez a minimum, ami elvarható new yorktól az en tiszteletemre!
10nap nyaralás nekem is kijar.:)
igerem, megfuszerezem a hetkoznapjaidat is, hogy legyen mirol irnod!:)
süti beállítások módosítása